Activiteiten

Eb en Vloed


12.25 m Vissermanaak

Tarieven


 Verhuur Eb en Vloed

Tarieven zijn inclusief BTW.

Bankreknr:  NL44 TRIO0784736812

t.n.v. VOF Eb en Vloed

 Zie ook de algemene voorwaarden.

 

 

Periode                       Voor &               Juli & Aug

naseizoen                   

 

Week                          € 1.400,-            € 1.900,-

Weekend                    € 800,-               € 1.000,-

Midweek                     € 900,-               € 1.200,-

Dag midweeks            € 300,-

Overdracht                  € 100,-

Meevaren 

 

Tarieven zijn inclusief BTW.

Bankreknr:  NL44 TRIO0784736812

t.n.v. VOF Eb en Vloed

Zie ook de algemene voorwaarden.

 

 

    

Weekend                  € 140,- per persoon

Week                        € 320,- per persoon

 

 

Kosten voor boodschappen zijn niet in de prijs inbegrepen en worden hoofdelijk omgeslagen en aan boord afgerekend. Afmelden is kosteloos tot twee weken van tevoren voor een weekend en 4 weken voor een wadweek.

 

 

Welkom aan boord 

Voor onze gasten een lijstje met dingen die je voor jezelf aan boord mee mag nemen

 

 • Kussensloop, 2 persoons strech onderlaken en dekbedhoes of slaapzak
 • Theedoek, handdoeken
 • Zeil- thermo- of regenkleding
 • Laarzen, wandelschoenen,  wadschoenen
 • Eigen reddingsvest (als je die hebt)
 • Zakmes
 • USB Oplader voor je mobiele telefoon
 • Brandhout

 

 

Vaarkalender

( Bekijk op desktop indien mobiele weergave onvolledig) 

 

 

Verhuur 

 

De vaarkalender is slechts een indicatie van de mogelijkheden om een bepaalde periode de aak te huren met of zonder schipper. De vaarkalender is afhankelijk van de agenda's van de schippers, de verwachte weersomstandigheden, onderhoud en reparaties etc. 

 

Het kan zijn dat de vaarkalender op de site niet tijdig is begewerkt. Heb je belangstelling om het schip met of zonder schipper te huren? Laat ons weten, dan kijken we samen wat de opties zijn voor het komende vaarseizoen.

 

Vragen en boekingen via het contact formulier.

Individueel meevaren als opstapper?

 

Of je nu alleen komt of samen met je vader, vriendin of buren. Vrienden, familie en bekenden, minder bekenden en belangstellenden zijn doorgaans welkom aan boord. Wij vinden het leuk om ook anderen de gelegenheid te bieden met ons mee te varen.

 

 

In de vaarkalender staat een vermelding wanneer er open inschrijving is voor opstappers. Ook hier geldt: de vaarkalender is afhankelijk van de agenda van de schippers, de verwachte weersomstandigheden, onderhoud en reparaties, etc . De koers is afhankelijk van de wind, stroming en getij. Het kan zijn dat de vaarkalender niet tijdig is bijgewerkt of niet alle opties voor open inschrijving zijn weergegeven. Laat ons weten wat je wensen zijn dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

 

Vragen en boekingen via het contactformulier.

Algemene voorwaarden

 

De algemene voorwaarden zijn nog onder constructie ....

 

 

Wij houden de visserman aak 'Eb en Vloed' en skûtsje 'Vriendschap' in de vaart zonder winstoogmerk. Alle betalingen vloeien direct terug in het onderhoud van het schip.

 

Ondanks de zorg die wij besteden aan de samenstelling van deze site, is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. VoF Eb en Vloed aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Daarnaast sluiten wij elke aansprakelijkheid uit voor schade als gevolg van het gebruik, de beschikbaarheid of de interpretatie van de informatie.Gegevens die een hyperlink bevatten naar andere sites vallen buiten de controle van VoF Eb en Vloed.

Activiteiten

 

Varen met het ritme van het getij van de Waddenzee of binnenwater vanuit Lauwersoog.De visserman aak leent zich uitstekend voor een lange zeiltocht naar Denemarken maar ook voor een weekend zeilen om je hoofd te legen. Varen met het ritme van het getij, wind door je haren en een 360 graden uitzicht is het beste recept om meningen te doen verzachten en het perspectief te vergroten.Met minimaal 2 actieve zeilers aan boord zijn er (naast wedstrijdzeilen) vele tochten te bedenken.

 

 

Een paar suggesties voor een themaweekenden / weken op het water:

 

 • Natuur
 • Droogvallen op een plaat voor wadlooptocht
 • Vogelaars
 • Astronomie, slapen onder de sterren
 • Yoga
 • Culinair met zelfgeraapte oesters en kokkels
 • Coaching of training
 • Vaarcursus
 • Instructie navigatie, schiemannen, zeildoek reparatie op zee, knopen van stootwillen
 • Tekenen en schilderen
 • Fotografie
 • Naturisten
 • Familie weekend / week
 • Ouder en kind weekend / week bijv om een schatkaart te maken met zoektocht op de eilanden
 • Asverstrooing op het water
 • Sfeervolle slaapplaats in het prachtige natuurgebied Lauwersoog.

Lauwersoog

De omgeving van Lauwersoog is een uniek natuur gebied  het "Nationaal Park Lauwersmeer".

  

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

 

De jachthaven is  goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf station  Leeuwarden lijn 50 of 51 (uitstappen recht tegenover het Noordergat bij de halte dorp (eindpunt). Vanaf station  Groningen neem je lijn 163 en  stapt je uit op de halte strandweg / dorp Lauwersoog.

 

Aan de overzijde van de provenciale weg  N361 vertrekt de veerdienst naar Schiermonnikoog en zijn er een aantal visrestaurans en gelegenheid om koffie te drinken. Het CIV Lauwersoog heeft een ruim assortiment gericht op visserij, scheepvaart en  watersport benodigdheden voor aan boord.

 

Voor de boodschappen kun je terecht bij de supermarkt en/of de slager  in Anjum, maar er is ook een  supermarkt bij het Booze Wijf restaurant  op loopafstand.

Met minimaal 2 actieve zeilers  aan boord zijn er (naast  wedstrijdzeilen) vele tochten te bedenken. De thuishaven heeft direct toegang tot het prachtige vaargebied van het Lauwersmeer en ligt in de luwte van de dijk met de Waddenzee. Vanaf het Lauwersmeer kunt u de staande mastroute door het Reitdiep volgen naar de stad Groningen.Of de Friesche meren bereiken. Op slechts 350 meter van de haven aan stuurboord (rechts) ligt de Robbengatsluis, na de sluis passage heeft u de mogelijkheid de Nederlandse- en Duitse Wadden, de Waddeneilanden en de Noordzee te bereiken.

Logboek"Eb en Vloed"

Wij zijn heel benieuwd naar de belevenissen van het schip vanuit de ogen van de opvarenden. Via onderstaande link vindt je het online logboek voor als je het schip wil volgen. Iedere opvarende, schipper, bouwer en klusser kan in dit wordpress logboek een bijdrage schrijven.

 

 

Onder welke weersomstandigheden is er een tocht of wedstrijd gevaren?  In welke haven werd afgemeerd of waar is ze voor anker gegaan? Aanvaringen? Mooie manoeuvres of ingenieuze oplossingen?

Of welke inspiratie of creative energie heb je opgedaan tijdens een vaartocht? Waar heeft het nieuwe inzicht toe geleid? Een gedicht, een tekening, een kunstwerk, een culinair hoogstandje?

 

Wil je zelf  een  tekst publiceren dan heb je auteursrechten nodig. Via het contact formulier kun je de beheerder van het logboek vragen je te registreren. Als je liever een eenmalige bijdrage wilt schrijven; kun je natuurlijk ook een mailtje sturen met de tekst en foto's die je graag geplaatst wilt zien; dan verzorgen wij de publicatie.

Skûtsje 'Vriendschap'

 

'Vriendschap' is een origineel skutsje uit 1910 met thuishaven Workum.

 

'Vriendschap' begon haar eeuwenoude bestaan als Vrouwe Christina en is  in 1910 gebouwd op de werf de Piip in Drachten.   Ze is gebouwd voor vervoer over water op windkracht. Het is een stoer schip dat voor je wil werken. 

 

Vanaf april tot november worden er  afhankelijk van de wensen van de opvarenden en de wind(richting) / getijdestroom fanatiek of relaxed tochten mee gezeild op de Friesche wateren, IJsselmeer en de schone Waddenzee.  In 2015 is er een nieuwe motor geplaatst, maar staat de wind niet goed, dan kan er ook mee worden geboomd en gejaagd. 2017 is de electra vernieuwd en de website geheel geupdate. De platbodem heeft slechts 0,60 m diepgang en een strijkbare mast. Dit biedt meer mogelijkheden om op de Friesche wateren rustig vaarwater op te zoeken  of  droog te vallen op de  Waddenzee.  De accommodatie is eenvoudig.

 

Bezoek de vaarkalender op website voor meer informatie