Contact

VOF

Inschrijving KvK: 60545046

BTW nr: 853955244 B 01


Abel Tasmanlaan 24

2803 GK Gouda

Bankrekeningnummer

NL44 TRIO 0784736812

t.n.v. VOF Eb en Vloed


de SWIFT/ BIC van Triodos Bank is TRIONL2U.Peter van der Schaaf

06 16094750

Zeilklaar maken, losgooien en veel achter je laten. De prettige opwinding van te voren, wat doet de wind, is ons route bezeild, hebben we nog voldoende tijd om dat wantij te halen? 


En dan de wind in de zeilen, heerlijk bruizen over open water, of scharrelen door een geultje op het wad of een watertje in Friesland. Altijd het plezier van buiten zijn en de omgang met de elementen. Geen plek is hetzelfde als de andere jaren, en geen dag is gelijk.


En niet te vergeten; de voldoening na het aankomen, in een haven of op de ankerplaats. Vogels kijken met het wegtrekkende water of een havenplaatsje verkennen. En dan lekker eten met elkaar en de plannen voor de volgende dag bespreken......


Het delen van die ervaringen met anderen maakt ze mooier.


Natuurlijk zijn we trots op ons nieuwe schip, maar ook met dit schip zullen we graag onze ervaringen en ontdekkingstochten delen.

Bernard van Hemert

06 39561416

Net als Peter vaar ik bij voorkeur op het Wad. De ongerepte ruimte, de donkere nachten, de rust van het alleen-zijn.


Ik vind het ook heerlijk om anderen te laten delen in deze bijzondere ervaringen. Ze zien genieten, verwonderen en tot rust komen.


Ik mag graag mensen leren zelf dingen te doen aan boord, of het nou navigeren is of schootbediening of dag-schipperen (voor stuur-onderricht heb ik te weinig geduld…). Maar als opvarenden liever iets anders doen, lezen, kletsen of vogeltjes kijken, ben ik ook gelukkig, want dan mag ik zelf weer aan lieren en helmhout zitten.


De stoere vissermanaak is natuurlijk iets heel anders dan het vertrouwde, handzame skûtsje Vriendschap. Ik zie er naar uit de mogelijkheden van de aak te ontdekken; ander vaargedrag, ander vaarwater, wijdere horizonten.


En dat dan weer afwisselen met het skûtsje: spelevaren op in het binnenwater met zijn ondiepe plasjes, smalle vaartjes en sluisjes die je zelf moet bedienen…