Verhuur en Vaarkalender

Welkom aan Boord

 Verhuur 

Tarieven zijn inclusief BTW.

Zie ook de algemene voorwaarden.

 

 Periode                       Voor &               Juli & Aug

naseizoen                   

 

Week                          € 1.470,-            € 2,000,-

Weekend                   € 840,-               € 1.050,-

Midweek                    € 950,-               € 1.260,-

Dag midweeks          € 320,-

Overdracht                € 100,-

Heb je belangstelling om het schip te huren? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de opties voor het komende vaarseizoen.

Meevaren 

Tarieven zijn inclusief BTW.

Zie ook de algemene voorwaarden. 


Weekend                  € 150,- per persoon

Week                        € 340,- per persoon

 

Kosten voor boodschappen zijn niet in de prijs inbegrepen en worden hoofdelijk omgeslagen en aan boord afgerekend. Afmelden is kosteloos tot twee weken van tevoren voor een weekend en 4 weken voor een wadweek.

 

 

Voor onze gasten een lijstje met dingen die je voor jezelf aan boord mee mag nemen

 

 • Kussensloop, 2 persoons strech onderlaken en dekbedhoes of slaapzak
 • Handdoeken
 • Zeil- thermo- of regenkleding
 • Wandelschoenen,  wadschoenen
 • Eigen reddingsvest (als je die hebt)
 • Zakmes
 • USB Oplader voor je mobiele telefoon
 • Brandhout

 

 

Logboek

Beniewd naar de belevenissen van de opvarenden? Op de boekenplank ligt een logboek, voel je vrij hierin te schrijven of laat een tekening achter.

Lauwersoog

De omgeving van Lauwersoog is een uniek natuur gebied  het "Nationaal Park Lauwersmeer".

  

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

 

Aan de overzijde van de provenciale weg  N361 vertrekt de veerdienst naar Schiermonnikoog.  Er zijn visrestaurants en het CIV Lauwersoog heeft een ruim assortiment gericht op visserij, scheepvaart en  watersport benodigdheden. Voor de boodschappen kunt u terecht bij de supermarkt en/of de slager  in Anjum, maar er is ook een  supermarkt op loopafstand bij het Booze Wijf restaurant.  


De thuishaven Noordergat heeft direct toegang tot het prachtige vaargebied van het Lauwersmeer en ligt in de luwte van de dijk met de Waddenzee. Vanaf het Lauwersmeer kunt u de staande mastroute door het Reitdiep volgen naar de stad Groningen. Of de Friesche meren bereiken. Op slechts 350 meter van de haven aan stuurboord (rechts) ligt de Robbengatsluis, VHF 84. Na de sluis passage heeft u de mogelijkheid de Nederlandse- en Duitse Wadden, de Waddeneilanden en de Noordzee te bereiken.


De jachthaven is  goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf station Leeuwarden en Groningen.

Activiteiten UQ37

De visserman aak leent zich uitstekend voor een lange zeiltocht naar Denemarken maar ook voor een weekend zeilen. Lang genoeg om je hoofd te legen. Met minimaal 2 actieve zeilers aan boord zijn er vele tochten te bedenken. We zeilen ook wedstrijden zoals de zachtebedrace eind april. Blog ZBR

 

Een paar suggesties voor een themaweekenden / weken op het water:

 

 • Natuur 360 graden uitzicht, wind in je haren, droogvallen op een plaat voor wadlooptocht
 • Astronomie, slapen onder de sterren
 • Culinair met zelf geraapte oesters en kokkels
 • Coaching of training of een vaarcursus
 • Instructie navigatie, schiemannen, zeildoek reparatie op zee, knopen van stootwillen
 • Tekenen en schilderen, fotografie, yoga en vogelaars
 • Naturisten
 • Familie weekend / week
 • Ouder en kind weekend / week bijv om een schatkaart te maken met zoektocht op de eilanden
 • Asverstrooiing op het water
 • Sfeervolle slaapplaats in het prachtige natuurgebied LauwersoogVaarkalender

( Bekijk op desktop indien mobiele weergave onvolledig) 

 

 

Algemene voorwaarden

 De algemene voorwaarden krijgt de verhuurder toegestuurd.  De vaarkalender is slechts een indicatie en is afhankelijk van de agenda's van de schippers, de verwachte weersomstandigheden, onderhoud en reparaties etc. De koers is afhankelijk van de wind, stroming en getij.   

 

 Wij houden de visserman aak 'Eb en Vloed' in de vaart zonder winstoogmerk. Alle betalingen vloeien direct terug in het onderhoud van het schip.

 

Ondanks de zorg die wij besteden aan de samenstelling van deze site, is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. Mocht de pagina niet goed laden ( page  not found), delete de cache van de browser.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vaarkalender op de site niet tijdig is bijgewerkt. VoF Eb en Vloed aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Gegevens die een hyperlink bevatten naar andere sites vallen buiten de controle van VoF Eb en Vloed.

Skûtsje 'Vriendschap'

 'Vriendschap' is een origineel skutsje uit 1910 met thuishaven Workum. Met dit schip hebben we voor de bouw van de aak vele jaren over de waddenzee gezworven.

 

'Vriendschap' begon haar eeuwenoude bestaan als Vrouwe Christina en is  in 1910 gebouwd op de werf de Piip in Drachten.   Ze is gebouwd voor vervoer over water op windkracht. Het is een stoer schip dat voor je wil werken. 

 

Vanaf april tot november worden er  afhankelijk van de wensen van de opvarenden en de wind(richting) / getijdestroom fanatiek of relaxed tochten mee gezeild op de Friesche wateren, IJsselmeer en de schone Waddenzee.  De platbodem heeft slechts 0,60 m diepgang en een strijkbare mast.  De accommodatie is eenvoudig.

 

Bezoek de vaarkalender op website voor meer informatie

www.zeilenmetvriendschap.nl